След като преди седмици Георги Енев - Жоро Инкасото беше освободен

...
След като преди седмици Георги Енев - Жоро Инкасото беше освободен
Коментари Харесай

Версия: Жоро Милионера вече си харчи парите, никой не ги търси

След като преди седмици Георги Енев - Жоро Инкасото беше освободен от пандиза в Пловдив, като че ли потъна вдън земя. Многобройните опити да бъде открит от репортерите бяха несполучливи. 

В квартал " Кючук Париж ", където живее майка му, никой не желае да разяснява за случая. Две обезпокоени съседки отхвърлиха диалог, само че подчертаха, че майката въобще не е споделяла нищо за сина си. Те чули други комшии да приказват, че Жоро Милионера се бил прибрал дегизиран с шапка и очила и за това не го разпознали незабавно. Било още като го освободили от зандана, само че те персонално не го били виждали.  

Стари другари на Инкасото споделиха, че от както е на открито, нито са го чували, нито са го виждали. Има догатки, че генерално е решил да промени живота си и не поддържа връзка с никого от старите си приятели.

Негов другар от Англия, с който бил израснал в Пловдив, се опитал да се свърже с Милионера, когато излязъл от пандиза, да си поговорят, да се чуят, само че и той не е имал триумф, описа пловдивчанин от квартала. Никой не знае има ли Енев телефон, няма ли, къде нощува, в Пловдив и в България ли е въобще.

Хора от ъндърграунда на Пловдив бяха безапелационни пред " Блиц ", че към този момент никой не търси отмъкнатите пари от инкасо автомобила и Милионера свободно си ги харчи.

На въпрос по какъв начин по този начин не търсят парите и не е ли разумно полицията да следи какви ги прави Енев, те споделиха, че към този момент всичко е пито-платено, той си е излежал присъдата, инкасо компанията, в която тогава е работил, от дълго време е прекратила активността си в България и няма кой да се занимава с това към този момент забравено закононарушение, въпреки че тогава медиите го дефинираха като обира на десетилетието. 

През 2012 година по време на работа като охранител, до момента в който са превозвали с сътрудник близо милион и половина, Георги Енев извърши съвършено плануван грабеж.

Дал пари на сътрудника си и го помолил да отиде да купи дюнери. Той липсващ със служебния си автомобил, трансферирал в авансово паркираната си наоколо кола чувалите с парите и липсващ. Тогава цялата пловдивска полиция беше вдигната накрак. Къде ли не търсиха Милионера, кой ли не се опита да откри парите. След повече от две седмици Енев се съобщи самичък дружно с юриста си. 

По време на правосъдния развой той призна виновността си, само че не пророни дума къде са парите. 

Той получи 12 години затвор, като излежа близо 10, без да изиска предварително освобождение, макар, че имаше право на това. В пандиза Жоро Милионера работеше, като по този метод редуцира присъдата си. 

Задигнатите пред 2012 година пари бяха на няколко банки и бяха застраховани. Банките получиха сумите от застрахователите. Няма изясненост все още дали последните са подхванали някакви правосъдни актове за възвръщане на сумата. Проверка сподели, че пловдивската полиция от дълго време не се занимава с този случай.  

И до през днешния ден се носят в родния квартал на Инкасото митове за него. Стари познати описват, че от дете е бил необикновен и безмълвен, загадъчен, не е споделял с никого желанията си. Бил вълк единак като юноша, постоянно самичък проектирали  решавал какво да прави. Преди да стане охранител, бил рейнджър, взел участие в задачи зад граница, владеел се съвършено и душевен и имал страхотна физическа подготовка. 

Имал малко другари, а тези, които в този момент си спомнят за него, нямат никаква информации къде е. Знае се, че до момента в който е бил в пандиза, са му били вкарвани съкилийници, които всячески си, даже с опити да го напият, са желали да измъкнат информация за милионите. Енев обаче не се поддал нито на алкохол, нито на опити за сприятеляване, на нищо. Единственото нещо, с което се разсейвал в зандана, били тренировки и работа. Дори близо 10-годишното му наличие там не е основало приятелства
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР